Avatóünnepség Ángel Sanz Briz emlékére

Tarlós István Budapest főpolgármestere és José Ángel López Jorrin Spanyolország nagykövete tisztelettel meghívják Önt az Ángel Sanz Briz út avatóünnepségére és a tiszteletére állított emlékmű leleplezésére 2015. október 16-án pénteken, 14 órakor.
A megjelenteket üdvözli: José Ángel López Jorrin nagykövet
Ünnepi beszéd: Tarlós István főpolgámester
Beszédet mondanak: Ignacio Ybá?ez, spanyol külügyi államtitkár, Dr. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, Dr. Latorcai Csaba, kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár és Juan Carlos Sanz Briz, Ángel Sanz Briz fia

Ángel Sanz Briz (1910-1980): spanyol diplomata, 1944-ben a Spanyol Követség ideiglenes ügyvivője. Egy a szefárd származású zsidók érdekében hozott rendeletet kihasználva segítséget , védelmet és útlevelet biztosított magyar zsidók számára, több mint ötezret megmentve ezzel közülük a náci üldöztetéstől. A Világ Igaza. Úgy emlékezünk rá, mint a hallgatag hősre, aki törhetetlen köteléket képez Spanyolország, Magyarország és a zsidó közösségek között. Az emlékmű Máthé Krisztián szobrászművész alkotása és a GESTAMP Hungária Kft. adománya.
Budapest III. Ángel Sanz Briz út és Záhony u. sarok
Regisztráció: rsvp.spain@hucom.hu